Näed krt, juba pool aastat möödas viimasest korrast, kui siin teemas kirjutati.
Alustame siis sellest, et talvel ei olnud väga motti asjaga tegelda, kuid märtsis tõin auto puksiiriga Pärnu ühe tüübi juurde, kelle puhul olin kindel, et ta paneb auto käima. Ütlesin talle veel, et kiiret pole ja ta ei pea kogu aeg minu autoga tegelema. Noh, ok, see selleks siis. Hakkas siis tasapisi nokkima, diagnostika olevat näidanud õhulugeja viga ning ikkagi õhuleket. Selgus, et sisselaskekollel oli ikkagi mõra sees, sai see siis ära vahetatud ning kuna kolle juba maas oli, siis ühe soojaga ka detonatsiooniandurid (need on kõik täpselt kolle all).
Ta küll ütles, et küljes olev õhulugeja on tuksis, samamoodi ka teine õhulugeja, mille ka lisaks kaasa panin.
Kuid kuna ikkagi ka lahtiühendatud õhulugejaga auto ei töötanud, ei tõtanud ma kohe ligi 300€ maksvat juppi ostma. Ütles ka, et 1. ja 8. pihusti pidavat mingitmoodi imelikult töötama ja et oleks ka neid vaja, vähemalt kahte. No ok, ikkagi ei ostnud- neid saab muidu ca 40€/tk hinnaga.
Lõpuks oli asi sealmaal, et ta ütles, et tal ei ole ikka rohkem aega autoga tegelda, kutsusin puksiiri järgi ja tõin ta seekord omale koju, mitte ei viinud tagasi Vändrasse, sest esiteks oli mul Saabi mootori remont pooleli, seega oli kaugemate sõitude ettevõtmine pehmelt öeldes keeruline ning teiseks see, et kui ma oleks ta sinna viinud, oleks ta tõenäoliselt pikemaks ajaks seisma jälle jäänud.
No et siis tõin ta siia ja mõtlesin, et mis krt ma siis ette võtan. Nii, mõtlesin välja sellise plaani, et vaja igaks juhuks, oma hingerahu huvides nukkade ajastus üle kontrollida. Aga kuna mul endal ei olnud selleks viitsi, helistasin Pärnus BMWde remondiga tegelevasse Feltcari ja leppisime aja kokku. Tuli aeg kätte, viisin sinna, mõne tunni möödudes helistati, et nukkade osakond on ideaalne, samuti ei näidanud arvuti ühtki mootoriga seonduvat viga.
Vahemärkusena olgu öeldud, et ka üks sõbrapoiss käis arvutiga kallal ja vigadeks näitas tal vaid üht ABS andurit ning turvapatja.
Aga siis Feltcariga edasi. Läksin järgmine päev ise sinna, et proovida sõbra 740i pealt aju ja õhulugejat, kuigi ma olin täiesti kindel, et see ei aita. Ei aidanudki. Arutasime nats seal mehaanikutega ning otsustasime, et kontrollime igaks petteks ka pihustid ja sädeme olemasolu üle. Võtsin siis pihustilati lahti- kõik pihustid töötasid ideaalselt. Säde- olemas, aga ikkagi parema mootoripoolega on kala. Panin siis asjad kokku tagasi ja kuna sillastend vabanes, pani üks mehaanik ette et krt lükkame ta sinna ja võtame parempoolse katalüsaatori alt ära, et mis siis teeb. Noooh, võtsime lahti- sumps seest täiesti märg. Olgu, proovi! Võtit- ilge möirge saatel läks käima, sekund puterdas... TÜHIKÄIK TULI! Õhulugeja pistik külge- hakkas veel paremini tööle- selle röökimisega ei saanud päris hästi aru, aga tundus, et oli ideaalne! Gaasivajutus- hetkega pöördesse! JUHHUUUUUUUU!!!

Südame puperdades jätsin auto seisma- krt, ma pole nii eufoorias teab mis ajast enam olnud! Proovisime suruõhuga katti tagantpoolt ettepoole läbi puhuda- mitte üks gramm ei tulnud õhku läbi! Plaan paigas- universaalkatid alla ja mure unustatud, homme saan katid kätte, eks siis saab asjaga edasi tegeleda, seni olen nö viimistlusega tegelenud- nipet siit, näpet sealt
Huh, päris pikk jutt tuli, panen siis mõne värskema pildi ka sellest päevast, kui mu selle aasta üks tipphetki oli (teine oli see, kui ma peesseläinud Saabi mootori asemele teise mootori ostsin, pulkadeks lahti võtsin ja uuesti uute juppidega kokku panin ning esimese korraga ilusti käima sain

)
Aga siin siis mõni kevadine pilt, usun, et varsti teen ka lisa, usutavasti siis juba korraliku kaameraga